woensdag 15 oktober 2014

Hoofdpersonages

Hoofdpersonages

- Jack Torrance

de vader van Danny en de man van Wendy. Hij heeft een moeilijk jeugd gehad en een triest verleden. Hij kan soms heel agressief zijn en gebruikt daarbij graag zijn vuisten. Hij heeft eens een keer zijn zoon’s arm gebroken omdat hij zijn papieren op de grond had gegooid. Voor de rest is hij liefhebbend en probeert zijn leven te verbeteren Het hotel is zijn laatste kans om zijn leven op orde te krijgen. 


- Wendy Torrance

Wendy is een bezorgde vrouw. Ze houdt altijd Danny in de gaten. Nadat Jack haar zoon’s arm had gebroken heeft ze de vertrouwen in haar man verloren. De alcohol verslaving en het breken van haar zoon’s arm, was voor haar te veel van het goede. Ze wou scheiden maar dat heeft ze uiteindelijk toch niet gedaan omdat ze haar zoon, die veel van zijn vader houdt, niet vaderloos wil opvoeden. 


- Danny Torrance

Danny is helderziend. Hij is een klein jongen van zes jaar die bang is voor enge dingen zoals het donker. Maar hij probeert zijn angsten te overwinnen. Hij is slim voor zijn leeftijd en is een aardige jongen waar iedereen van houd. 

Het “onzichtbare” vriendje van Danny (Tony) is Danny die eruitziet alsof hij bijna 16 is. Tony is heel mysterieus en houdt van raadsels. Hij laat soms aan Danny borden zien met tekst maar die kan Danny nog niet lezen. Tony laat Danny de toekomst zien en helpt hem met dingen zoals het vinden van een tas als die kwijt is.


- Dick Hallorann

Hallorann is iemand die ook helderziend is. Hij noemt die gave “het licht”. Hij is een zwarte man met een groot hart. Hij is de kok van Overlook en houdt er veel van om te koken. Hallorann is bezorgd om Danny omdat het hotel vreselijke dingen verbergt. Hij belooft zichzelf om gelijk te komen als de jongen hem roept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten